Actueel

Nieuws

Ode aan Osip en Nadjezjda Mandelstam
10 mei 2019 - Ter ere van de eerste ontmoeting van de grote Russische dichter Osip Mandelstam met zijn vrouw Nadjezdja Chazina in mei 1919 te Kiev hebben de leerlingen van de groepen 8 gedichten geschreven.

 

Vandaag was er een kort ritueel bij het beeld 'Monument voor de liefde'. Elk kind kreeg een bloem, waaraan een strookje werd vastgemaakt met een regel van hun eigen gedicht. De leerlingen mochten om de beurt de regel uit hun gedicht opzeggen en de bloem in de schaal zetten.

 


Preview foto
Ieder kind een iegen boek
10 mei 2019 - De leerlingen van de groepen 3 en 4 ontvingen vandaag een gepersonaliseerd boek. De boeken werden uitgedeeld door de stichting 'Ieder kind een eigen boek'.

 

Deze stichting deelt door middel van sponsors aan schoolkinderen boekjes uit.Hierdoor willen ze kinderen op het spoor zetten van lezen, jonge kinderen bewust maken van de voordelen van een schoon milieu en van een veilige eigen leefomgeving.

 

Elk kind speelt de hoofdrol in zijn/haar eigen boek. Dit jaar stond het thema' Schoon en Groen, Samen Doen' centraal.


Pasen 2019
18 apr 2019 - Zo komen wij ook in de Paassfeer.

 

De Paashaas kwam op visite bij ons. Deze stond al vroeg in de ochtend bij de hoofdingand met een mandje met paaseieren voor de ouders.