Nieuws - pagina 2

Broeder en zuster dag

Broeder en zuster dag

30 augustus 2023 - Vandaag is het Raksha Bandhan, wat band van bescherming betekent. Het wordt gevierd op de dag van de volle maan in augustus. Op deze dag staat de liefde tussen broer en zus centraal.
Lees meer ›

Vrolijk Pasen

06 april 2023 - Wij wensen u allen een vrolijk Pasen. Ook bij ons kwam de Paashaas even langs.

Holi

05 maart 2023 - Holi wordt ook wel Phagwa genoemd en in Nederland staat het festival bekend als het 'poederfeest'. Dit feest wordt gezien als een cultureel feest van eenheid in diversiteit of solidariteit. Maar ook vanuit de Hindoegeschriften heeft Holi een bijzondere betekenis. Zo is het een lentefeest, overwinningsfeest, nieuwjaarsfeest, oogstfeest en verlossingsfeest.

 

Dit jaar is het Holi feest op woensdag 8 maart en wordt het ook bij ons op school gevierd.

 

Wij wensen u allen een Subh Holi toe.

 

Fakkeloptocht

04 maart 2023 - Dinsdag 7 maart vertrekt de fakkeloptocht om 19:00 uur vanuit de Shri Laksmi school naar het Bijlmerpark. Verzamelen is vanaf 18:30 uur. 

 

Afsluiting Nationale Voorleesdagen

04 februari 2023 - Vandaag hebben we bezoek gehad van onder andere presentator / caberetier Jörgen Raymann, Zuidooststadsdeelvoorziiter Tanja Jadnanansing en ( 'Married at First Sight' TV) trouwambetnaar Mildred Nijhoeve.

Op onze basisschool zijn ook nog een huisarts, kok / restaurant eigenaar, judoka, fysiotherapeut, politie en choreograaf langsgekomen om onze leerlingen voor te lezen. De organisatie lag in handen van ' The Impact Academy'.

 

Veel promimenten hebben een stuk voorgelezen die te maken hadden met hun beroep. Het zijn hele levendige, leerzame lessen geweest. Zo heeft de SEH verpleegkundige bijvoorbeeld de kinderen laten (zien hoe) gipsen (werkt), mochten leerlingen bij de zelf zwangere verloskundige naar haar baby's hartje luisteren.

 

Dank voor alle enthousiasme en het voorlezen aan onze leerlingen!

 

1 2